A célba dobás gyakorlása

célbadobás gyakorlása

 

A célba dobás gyakorlása mókás játék, ráadásul nagyon kevés eszközt igényel. Már akár egy, másfél éves kortól is játszhatjuk a gyermekkel beltéren, de kültéren is. A legjobb ha különböző méretű, anyagú labdákat keresünk, úgy még izgalmasabb.

 

 

 

Keressünk egy nagyobb vödröt és különböző labdákat. Lehet felfújható strandlabda, teniszlabda, gumilabda, de akár babzsák is. A cél persze, hogy a gyermek a vödöre dobja a labdát.

Érdekes lesz számára, hogy az egyik labda nehéz, a másik könyebb, az egyik jobban pattog, a másik kevésbé. A különböző anyagokkal és tulajdonságokkal, így játékosan tud majd megismerkedni.

 

célbadobásSok gyakorlást fog igényelni, míg valóban a vödörbe fognak landolni  a labdák. Ahogy egyre növekszik nehezíthetjük számára a feladatot úgy, hogy egyre kisebb labdát adunk a kezébe és megkérjük, hogy álljon még távolabb a vödörtől. 3 éves kortól már valószínűleg nagy pontossággal tud majd célba dobni.

 

Szükséges eszközök a játékhoz:

  • vödör
  • különböző méretű, anyagú labdák (pl. teniszlabda, strandlabda, gumilabda, babzsák, nagyobbaknak ping-pong labda vagy pici pattogós gumilabda)

 

A játék fejleszti:

  • térlátást
  • kézügyességet
  • mozgáskoordinációt

 

Most, hogy itt a nyár még érdekesebb lehet a gyermeknek, ha a lavórba, vödörbe vizet teszünk, és abba dobálhatja a labdákat. Mint, minden vizes, pacsálós játékot, ezt is nagy élvezettel fogja játszani, az biztos. Ezt persze jobb, ha kültéren játszuk...

 

vízibomba pumpa

Ha már célbadobás és pacsálás, akkor a vízibomba dobálása is örök kedvenc foglalatosság nyáron a gyerekek körében. Ehhez ajánljuk a vízibomba készítő pumpát, amely segítségével egyszerűen készíthetjük el a bombákat. A pumpán lévő keskeny csőrre könnyen ráhúzhatók a kis lufik, ráadásul a pumpálás már önmagában vicces. Kezdődhet a vízibomba csata?

 

 

 

kicsik fejlesztő játékai

 

 

 

Korosztály: