Csörgő-zörgő játékok készítése babáknak

csörgő zörgő játék babáknak

 

A csörgő egy ősi játék a babáknak. A maga egyszerűségében leköti az egészen kicsik gyerekeket, már 3-4 hónapos kortól. Néhány apróság összegyűjtésével, mi is készíthetünk a gyermek számára roppant érdekes, színes, csörgő-zörgő játékokat. A hangok, a színek, a mozgás fejlesztik a baba érzékszerveit.

 

Hozzávalók a házi csörgő-zörgő játékhoz:

 

  • Fél literes műanyag palackok, vagy más tekerős fedelű műanyag edények.
  • Apróbb, színes tárgyak: fa gyöngyök, gombok, színes kisméretű labdák, apró játékok, amik átférnek az üveg száján.
  • Otthon fellelhető anyagok: pl. rizs, száraz tészta, csavarok, lencse, babszemek.csörgő zörgő játék babáknak

 

Töltsük meg az üvegeket változatosan. Többféle színt és anyagot kombináljunk, így érdekesebb lesz a játék. Például a rizsszemek közé tehetünk színes gyöngyöket.

 

 

Miért lesz a baba számára érdekes a házi csörgőnk?

 

  • A színek, formák változatossága felkelti a baba érdeklődését.
  • A különböző tárgyak által keltett hangok, így pl. a fa gyöngyök hangosabb csörgése, a rizsszemek halkabb susogása a baba érzékszerveinek fejlődését segítik elő.csörgő zörgő játék babáknak házilag
  • Az üvegek görgetésével mozgásra ösztönözzük a gyermeket. Érdekes lesz számára az is, ahogyan a forgó üvegekben mozognak a bennük lévő apró, színes tárgyak.

 

Jó játékot!

 

fejlesztő játékok kicsiknek

 

 

 

 

Figyelmeztetés!

A házilag gyártott csörgőkkel sohase hagyjuk egyedül a gyermeket! Ha kijátszotta magát velük, tegyük félre őket olyan helyre, ahol nem éri el. Ne engedjük, hogy az idősebb gyermek letekerje az üveget tetejét, hiszen az apróbb tárgyak lenyelése veszélyes számukra. Ha gondoljuk le is ragaszthatjuk az üvegek fedelét a biztonság érdekében. Ne engedjük, hogy a gyermek nyalogassa, rágcsálja az üvegeket, mert ezek nem erre készültek.

Korosztály: