Fejlesztő babajátékok érkeztek!

Fejlesztő babajátékok érkeztek

 

Bővítettük a legkisebbeknek szánt fejlesztő játék kínálatunkat. Mely játékokat ajánljuk már három hónapos kortól? Milyen játékok hasznosak a babáknak? Segítünk a választásban!

 

 

 

 

Csörgőlabda, csörgőhenger- már 3-4 hónapos kortól

 

Puha frottír csörgőlabdapuha frottír csörgőlabda babajáték

Pont az apróságok kezébe illik, puha, csörög és színes is. Ebben a kicsi korban nem is kell több, egy babának. 4 hónapos kortól már a tárgyak felé nyúlnak a babák, megragadják, és örömmel rázzák őket. Erre pont alkalmas ez az egyszerű labda. A csörgő hang fejleszti a baba érzékszerveit.

 

Felfújható, csörgős bébi játszóhenger- 5-6 hónapos kortól

 

Felfújható csörgőhenger babáknak

5-6 hónapos korban a babák próbálkoznak a hátukról a hasukra fordulni. Van akinek hamarabb sikerül, van akinek kicsit később. A gyermekek érdeklődését felkelthetjük egy-egy új játékkal. Ilyen a játszóhenger is, mely könnyen mozdítható, ezáltal is mozgásra ösztönzi a gyermeket.

8-9 hónapos kortól a babák elkezdenek négykézláb mászni. Amint belelendülnek ebbe a tevékenységbe, örömmel követik, görgetik maguk előtt a hengert.

A henger fejleszti a kicsi kézügyességét és mozgáskoordinációját. A felfújható bébi henger nagy segítség az első lépések megtételénél is. A henger belsejében lévő csörgőlabdák mozgása folyamatos mozgásra ösztönzik a gyermeket.

A henger könnyű, lehet dobálni, közben csörög-mozog, ezért imádják a gyerekek!

A henger két vége áttetsző műanyag, ahol a csörgő-zörgő különböző színű golyókat szemügyre vehetik a kis lurkók.

A játék fejleszti:

  • mozgáskoordinációt
  • motorikus képességeket
  • kézügyességet

A későbbiekben, ha a gyermek már futkározik, dobálózik, akkor is elővehetjük a hengert, úgyhogy akár 2-3 éves korukig is jól tudnak vele játszani.

 

Húzható, tolható játékok- 1 éves kortólFogaskerekes húzható fa kutya fejlesztő játék 1 éves kortól

 

Minden játék, ami mozgásba hozható, az aktivitásra ösztönzi a gyerekeket. A húzással-tolással és a kerekek mozgásával ok-okozati összefüggésekre jön rá a gyermek a játék közben.

 

Fogaskerekes húzható fa kutyus

Ahogy húzzák a kutyát, úgy mozognak a fogaskerekek egyszerre. Ettől a nem megszokott látványtól, még érdekesebb lesz a játék.

 

Húzható fa tyúkocska három tojássalHúzható fa tyúkocska 3 tojással fejlesztő babajáték

Aranyos tyúkos, húzható fa vonat, melyre természetesen tojásokat is lehet pakolni. A vonaton persze nem csak tojásokat, de más potyautas kis plüss állatokat is lehet szállítani. Változatosan használható, kiváló minőségű játék, mellyel garantáltan örömet okozhatunk. A játék teret enged, hogy meséljünk a tyúkról és tojásról, és hogy számoljunk együtt egytől háromig.

 

Golyópályák, golyóvezetők- 11-12 hónapos kortól

 

Az apró kezek fejlesztéséhez a golyóvezető játékok nagyban hozzájárulnak. Segítik a szem-kéz koordináció fejlődését. Ahogy szépen követi aMókás bohócos golyóvezető fejlesztő játék gyermek a kezével a golyó útját a fém dróton, úgy válik egyre koordináltabbá a kezének mozgása, pontossága. Ez a tevékenység gyakorlása, majd hatalmas előnyt fog jelenteni az írás elsajátításában is.

Mókás, bohócos golyóvezető a jókedvű játékhoz!

 

 

Golyópálya babáknakGolyópálya babáknak

 

Mókás golyópálya a legkisebbeknek. Egészen egyszerű a játék, mégis lenyűgözi a kicsiket, ahogyan a színes golyók szépen legurulnak a pályán. A játék fejleszti a kézügyességet, szem-kéz koordinációt, az ok-okozati összefüggés felismerését. A golyópálya tipikusan olyan játék, mellyel játszva tanulhat a gyermekünk.

 

Fogantyús kirakók

Fogantyús járműves kirakó

A fogantyús kirakóban az a nagyszerű, hogy már az egészen kicsi kezek is ügyesen meg tudják fogni az elemeket. Így akár már 1 éves kortól odaadhatjuk a játékot a gyereknek. Segítségével fejlődik a szín és formafelismerő képességük. 

A játék témája pl. a járműves kirakó teret enged a járművekkel kapcsolatos beszélgetéseknek. Gyakorolhatjuk a járművek neveit, melyikkel lehet földön, vízen vagy levegőben utazni, melyik jármű érkezik, ha kigyullad egy ház, vagy megsérül vki, melyikkel lehet szállítani stb.

A játékkal még a kis ovisok is szívesen játszanak. Ha van többféle hasonló kirakónk, akkor nehezíthetjük a játékot azzal, hogy a többféle kirakó elemeit összekeverjük, és nekik kelljen kiválogatni és a helyükre tenni a darabokat.

 

 

Kalapáló játékKalapáló játék

 

Egy biztos, ha egy kisfiú vagy egy kislány a kezébe kaparint egy kalapálós játékot, ott őrült, és kissé hangos kalapálás veszi kezdetét. Nehéz megmagyarázni, hogy miért ilyen népszerű a gyerekek körében, de lehet, hogy azért mert ebben a játékban szabadon kiélhetik minden kis mérgüket és szabadon üthetik-verhetik, hiszen erre való. És lássuk be, néha a felnőtteknek is jót tenne, ha kikalapálhatnák minden mérgüket. A kalapálós játék színes, megfordítható, a maga egyszerűségében tökéletes játék.

 

 

Tekintsd meg teljes kínálatunkat a Babák és kicsik fejlesztő játékai kategóriában!

 

Fejlesztő játékok babáknak és kicsiknek

 

 

 

Korosztály: