Kézügyesség fejlesztő játék tojástartóból

 

Íme egy egyszerű hozzávalókból elkészíthető játék, mellyel fejleszthető a kézügyesség, gyakorolhatók a színek, a csoportosítás és a számok is. Az egész csak annyi előkészületet igényel, hogy üríts ki egy tojástartót, kaparintsd meg a Nagyi gombos dobozát, keress még néhány színes gyöngyöt és evőpálcikákat vagy konyhai fogót (csipeszt). A játékot 3 éves kortól ajánljuk.

 

Hozzávalók:

 

ügyességi játék tojásdobozból

 • tojástartó
 • konyhai fogó, csipesz vagy evőpálcikák
 • színes gombok, fa gyöngyök
 • színes karton papír

 

A játék lényege, hogy az összekevert gyöngyökből, gombokból a gyermek kiszedegesse és különválogassa az evőpálcikával a darabokat. Színes kartonból vághatunk ki kis köröket a tartók aljába, ezzel jelezve, hogy melyikbe milyen színűt kell pottyantani.

Gyárthatunk 10 db fehér papír karikát is, amelyekre felírjuk a számokat 1-10-ig. A feladat persze az, hogy annyi gombot pottyantson a lyukakba, ahányas számmal jelöltük.

 

A játék fejleszti:ügyességi, számolós játék tojásdobozból

 • kézügyességet
 • szem-kéz koordinációt
 • színek felismerését
 • gyakorolhatók a számok, mennyiségek is vele

 

 

 

Játékajánló

 

Számolás gyakorlása játékosan a számlépcsővelszámlépcső számolás játékosan

 

A játék lényege, hogy a fa rudakra annyi karikát húzzon rá a gyermek, amennyit a dominók, vagy a számok mutatnak. Úgy is játszhatjuk, hogy lefelé fordítjuk a fa lapokat, mindenki húz egyet, és felrakja a maga karikáit. Ha ez már jól megy, akkor egyszerűbb összeadásokat, kivonásokat is gyakorolhatunk vele.

A játék kiváló minőségű, szépen kidolgozott, tartós játék.

 

 

 

Golyós sorrendező játék a színek, és sorozatok gyakorlásáhozgolyós sorrendező játék

 

Fejlesztő játék sorozatok gyakorlásához. A játék lényege, hogy a feladatok alapján meghatározott sorrendben a gyerekek ráhúzzák a rudakra a megfelelő golyókat. Nagy koncentrációt igényel a gyerekektől, mert nemcsak a golyók színeire kell figyelniuük, hanem a kólönböző formákra is. Található benne kocka formájú, orsó, és golyó formájú gyöngy is. Elősegíti a kézügyesség, a koncentráció, a szem-kéz koordináció fejlődését. Kitartásra és türelemre tanít. otthoni, de óvodai játékra is alkalmas.

 

 

Színes fa jenga színes dobókockávalszínes fa jenga

 

Klasszikus játék, mely megunhatatlan. 4 éves kortól már kiváló szórakozást biztosít az egész családnak, még a nagyszülőknek is. A játék egyszerű: építsd meg a tornyot, majd felváltva mindenki húzzon ki óvatosan egy-egy fa téglát. De vigyázz, ha ledől a torony vesztettél. A játékban lévő színes dobókockával nehezíthető a játszma. Amilyen színt dobtál, olyan színű téglát kell kihúznod! Kezdődhet a Jenga, vigyázz, ne remegjen a kezed!

 

 

Színes fa gyöngyfűző készlet 90 db-os- Fűzős készlet a kreativitás és kézügyesség fejlesztésére!színes fa gyöngyfűző készlet

A készlet 90 db színes, fa gyöngyöt tartalmaz praktikus műanyag tartóban, 5 db zsinórral. A gyöngyök kb. 1,5-2 cm átmérőjűek

Játékötletek a Pandatanodától, 2 éves kortól szülői felügyelettel:

 • Fűzzünk együtt nyakláncot, karkötőt!
 • Az egyik szálra fűzzünk fel meghatározott sorrendben gyöngyöket. Mondjuk piros-sárga-piros-sárga kombinációban és kérjük a gyermeket, hogy ő is ilyet készítsen.
 • Válogassuk szét színek szerint a gyöngyöket!
 • Válogassuk szét formák szerint a gyöngyöket!

 

Mókás, színes fa építőkocka 100 db-os készletmókás színes fa építőkocka

 

A színes, mintás kockák minden napra más-más építési lehetőséget biztosítanak. Az építés, téralkotás, szem-kéz koordináció és a kreativitás fejlesztéséhez az építőkockák kiváló alapot biztosítanak. Mit építesz ma? Várat, házat, istállót, óvodát, kastélyt, kutyaházat vagy inkább egy szuper tűzoltó állomást? Csak a képzeleteden múlik!

 

 

készségfejlesztő játékok

 

 

Korosztály: