Körberajzollak!

test körberajzolása

 

Van egy mókás kreatív játék, ami garantáltan tetszik már a kis kétéveseknek, de akár a nagyobbaknak is. Nagyon egyszerű, vegyünk elő egy nagy háztartási csomagolópapírt, fektessük rá a gyermeket, kérjük meg, hogy maradjon nyugton legalább 2 percig és rajzoljuk körbe. Ami ez után következik, az már a gyermekre van bízva!

 

 

 

A test körvonal rajzot engedjük, hogy úgy dekorálja a kis művész, ahogy csak szeretné. Rajzolhat neki szemet, szájat, hajat és kiszínezheti, kifestheti, firkálhatja. A felismerhető emberábrázolás kialakulása egyénenként változik, de körülbelül 5 éves korra tehető, így ne lepődjünk meg, ha horrorisztikus képek keletkeznek. 

 

Hozzávalók:testrész körberajzolása

 

Másfél-kétéves korban ez a játék arra is jó, hogy gyakoroljuk a testrészek elnevezéseit. Miközben együtt színezünk beszélgethetünk a testrészekről. Melyik hol van, mire használjuk őket, melyikből van kettő. Milyen színű a haja, szeme.

A test körberajzolása jó kis játék, főleg ha például esik az eső és éppen nagy nyűgösködés venné kezdetét. Fejleszti a kézügyességet, miközben beszélgetünk a szókincset, segíti a test megismerését és nem utolsó sorban szórakoztató is.

A háztartási csomagolópapírból érdemes mindig tartani otthon, mert rengeteg mindenre lehet otthon használni. Kiválóan alkalmas óriási műalkotások alapjaként, lehet rá festeni, nyomdázni, ragasztani. Óriás plakátokat is készíthetünk belőle, de krumpli nyomdával kidíszítve gazdaságos csomagolópapírnak is kiváló.

 

kreatív készletek

Korosztály: