Lufi móka

lufi játék

 

4-5 hónapos kortól már egyre változatosabb látnivalókkal köthetjük le a babát. A szalagra felkötött színes lufikkal nagy sikert érhetünk el. A lufik színe, formája, mozgása érdekes élmény a baba számára. Ha úgy látjuk, unatkozik, nyűgös, érdemes bevetnünk a jól bevált lufikat.

 

 

 

Kössünk fel 2-3 színes, felfújt lufit egy szalagra. A szalagot a járóka, vagy kiságy szélére kössük fel úgy, hogy a baba éppen hogy az ujja hegyével el tudja érni.

Az új, érdekes színes látnivaló le fogja kötni a gyermeket és mozgásra is ösztönzi.  Ha örömében kalimpálni kezd és sikerül megérinteni a lufit, ami mozgásba lendül, nagyon fog neki tetszeni.

 

Szükséges eszközök:lufi játék

 

  • 2-3 színes lufi
  • szalag

 

Figyeljünk rá!

 

Olyan magasságba helyezzük a lufikat, hogy a baba ne tudja megmarkolni. Ha nagyon lelógnának, igazítsuk feljebb őket. Ha meg tudja markolni, fennáll a veszélye, hogy kidurran a lufi és megijed, a lufi leeső darabkáit, pedig a szájába is veheti.

 

Játékajánló:Mulatságos kockaépítő torony Djeco

 

Mulatságos kockaépítő torony (10 cubes Djeco)

Gyönyörű kidolgozású toronyépítő játék kockákból. A kockák egymásba és egymásra is helyezhetők. A kész torony kb. 90 cm magas.

A kockák mintázata nagyon kedves. Egyik oldalukon állatok, a másik oldalukon gyerekek, további oldalukon számolható minták, és mértani formák láthatók. Eleinte jó sok gyakorlást igényel a kicsiknek, hogy megtalálják a legnagyobb kockát legalulra és szépen, a többit is egymásra helyezzék. Nagyon élvezik, hogy akár egy náluk magasabb tornyot építhetnek, amit persze egy jól irányzott csapással le is dönthetnek. Az állatos képekről sokat beszélhetünk velük, utánozhatjuk együtt az állatok hangját, később együtt számolhatjuk a mintákat. A kockákból persze nem csak tornyot, de lépcsőt, vagy más alakzatokat is építhetünk.

 

Bővebben...

 

 

Korosztály: