Mit rejtenek a jégbombák? Mókás játék a kánikulára

jégbomba kreatív játék

 

Ebben a hatalmas hőségben a gyerekek legnagyobb szórakozása a pacsálás. Hűsítő, mókás jégbombákat készíthetünk csak egy kis vízből és néhány apró játékból. A meglepetés persze az lesz, hogy mit rejtenek a jégbombák!

 

 

 

Ha éppen nem tudunk eljutni egy strandra és otthon töltjük az időt a nagy melegben, akkor bevethetjük a jégbombás játékot.

A játékra érdemes már előző este rákészülnünk. A feladatunk nagyon egyszerű. Szedjünk össze otthonról néhány apró műanyag játékot, állatkát, a 650. tekerős automatából származó kislabdát. Öntsünk vizet uzsonnás zacsiba, tegyünk bele egy kis játékot, kössük be a zacskó száját gumival. Gyártsunk több jégbombát is, és tegyük őket be a fagyasztóba. 

 

Hozzávalók a jégbombákhoz:jégbomba

  • néhány apró játék (kinder figura, kis állatka, kis műanyag labda)
  • uzsonnás zacskók, vagy lufik
  • befőttes gumi 
  • víz
  • nagyobb tál

 

Az elkészült jégbombákat egy pillanatra öntsük le meleg vízzel és így könnyen le tudjuk hámozni a zacskókat róluk.

Egy nagyobb tálba rakjuk be a bombákat, önthetünk rájuk egy kis vizet és .... jöhet a játék!

Innen már a gyermekre bízhatjuk, hogy mit játszik velük:) Nagy örömmel fogja fejtegetni, hogy vajon milyen meglepik vannak befagyva a bombákba? Persze előkerülhetnek a kisautók, babák, állatkák, akik szintén szeretnének hűsölni a hideg vízben.

 

Hozhatunk pár állatot, és eljátszhatunk egy mókás mesét is..

 

jégbomba

Hol volt hol nem volt volt egyszer egy kis pingvin, aki éppen a legjobb barátaival a jegesmedvével és a kardszárnyú delfinnel beszélgetett egy jégtáblán. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a jég alatt, mintha lenne valami befagyva. De mi lehet az? Csaknem egy dinoszaurusz? De mégis hogyan került ide???...

 

Jó hűsölést kívánunk!

 

szabadtéri játékok

 

 

 

jégbomba

Korosztály: