Sorozatok alkotása ovisoknak, letölthető feladatlappal!

sorozatok gyakorlása ovisoknak

A matematika alapjainak játékos elsajátítását otthon is gyakorolhatjuk gyermekünkkel. A sorozatok alkotása, akár rajzolással, akár például gyöngyök, kisebb tárgyak rakosgatásával kevés eszközzel végezhető. A sorozatok a matematika alapjai közé tartoznak, csak úgy, mint a halmazok alkotása. Érdemes rá többször visszatérni, egyrészt mert az ismétlés is fontos a tanulás során, másrészt pedig nem biztos, hogy egy alkalommal a teljes feladatlappal végeztek. 4-5 éves kortól ajánljuk ezt a játékot.

 

 

A sorozatok gyakorlásához készítettünk nektek egy letölthető feladatlapot, melyet az alábbi linken érhettek el.

A lapot fekete-fehérben készítettük, így nyomtatóbarát és még egy kis plusz feladatot ad, hogy a kis képeket a gyermek a megfelelő színűre ki is színezze.

soeozatok alkotása ovisoknak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még egy lehetőség a sorozatok otthoni gyakorlására:

Alkossatok gyöngyökből, vagy színes fa építőelemekből sorozatokat!

Tegyél a gyermek elé sormintákat, kezdetben egyszerűeket találj ki neki. Például tegyél le egy piros gyöngyöt, egy kék gyöngyöt, még egy piros gyöngyöt, még egy kék gyöngyöt egymás mellé. A gyermek feladata, hogy folytassa a sorozatot, és szépen kirakosgassa a megfelelő gyöngyöket.

Ha ez már megy, lehet bonyolítani úgy, hogy 3-4 féle színű, különböző formájú gyöngyöt teszel le mintákat. (Pl. piros, zöld, kék, sárga)fűzhető színes gyöngy készlet dobozban

 

Ehhez a játékhoz kiváló alapanyag a fűzhető, színes fa gyöngykészlet, melyet itt nézhetsz meg!

 

Jó játékot kívánunk!

Korosztály: