Ujjlenyomatfa

ujjlenyomatfa

 

Az ujjlenyomatfa készítése azért is jó móka mert gyermekünk szabadon, teljesen legálisan lehet nyakig festékes, másrészt pedig nagyon szép műalkotások készíthetők. Szoktak ilyen fákat esküvőkön, vagy szülinapi zsúrokon is készíteni, ahol a vendégek nyomnak egy-egy ujjlenyomatot a faágakra, ami végül egy szép, nagy falombként áll majd össze. Persze bármilyen különleges esemény nélkül is készíthetünk ujjlenyomatfát a gyermekünkkel.

 

 

 

A papírra rajzoljunk elő egy csupasz fát, és már kezdődhet is az ujjlenyomat nyomkodás. Érdemes az ujjfestéket egy palettára adagolni, így elkerülhetjük, hogy összekeveredjenek, koszolódjanak a színek.

 

 

Hozzávalók:

ujjlenyomatfa

 

Ne lepődjünk meg, ha az általunk kitalált nagy lombos fa helyett egy nagy-nagy hááát extrém alkotás születik a gyermekünktől. Rettenetesen fogja élvezni a maszatolást. Ha mindenképpen ragaszkodunk az elképzelésünkhöz a lombos fát illetően, az is lehet, hogy mi is készítünk egyet a magunk örömére.

 

Egy szülinapi zsúr lezárásaként jó lehet, ha megkérjük a vendég gyerekeket, hogy nyomkodjanak néhány levélkét az ünnepeltnek. Az elkészült fát kitehetjük a falra emlékként.

 

Jó mulatást hozzá!

Korosztály: