0-1,5 év

Szappanbuborék házilag

szappanbuborék házilag

 

Szappanbuborékot fújni jó móka, már olyan 2 éves kortól egy kis segítséggel akár egyedül is úgy-ahogy sikerül. Viszont a gyári szappanbuborék folyadékok általában nagyon hamar el szoktak fogyni. Főleg ha a kis pandánk a buborék utáni hajsza közepette hirtelen futásnak ered, vagy ha a nagy igyekezetében jobbra néz, bal kezéből már borul is ki a tartály... és még sorolhatnánk. Ilyen esetekre, hogy elkerüljük a teljes kétségbeesést, jó ha van otthon pót szappanbuborék folyadékunk, amit könnyedén mi is elkészíthetünk.

 

Korosztály: 

A célba dobás gyakorlása

célbadobás gyakorlása

 

A célba dobás gyakorlása mókás játék, ráadásul nagyon kevés eszközt igényel. Már akár egy, másfél éves kortól is játszhatjuk a gyermekkel beltéren, de kültéren is. A legjobb ha különböző méretű, anyagú labdákat keresünk, úgy még izgalmasabb.

 

 

 

Korosztály: 

Csörgő-zörgő játékok készítése babáknak

csörgő zörgő játék babáknak

 

A csörgő egy ősi játék a babáknak. A maga egyszerűségében leköti az egészen kicsik gyerekeket, már 3-4 hónapos kortól. Néhány apróság összegyűjtésével, mi is készíthetünk a gyermek számára roppant érdekes, színes, csörgő-zörgő játékokat. A hangok, a színek, a mozgás fejlesztik a baba érzékszerveit.

 

Korosztály: 

Fejlesztő babajátékok érkeztek!

Fejlesztő babajátékok érkeztek

 

Bővítettük a legkisebbeknek szánt fejlesztő játék kínálatunkat. Mely játékokat ajánljuk már három hónapos kortól? Milyen játékok hasznosak a babáknak? Segítünk a választásban!

Korosztály: 

Itt a piros hol a piros játék kicsiknek

Itt a piros, hol a piros játék kicsiknek

 

Az itt a piros, hol a piros játékról biztosan sokaknak az utcai zsiványok jutnak az eszébe, akik valahogy mindig elnyerik a járókelők pénzét. Ez az egyszerű játék azonban jó kis fejlesztő gyakorlat lehet a kicsiknek. Már egy éves kortól, vagy kicsit hamarabb is próbálkozhatunk vele.

 

 

Korosztály: 

Kezdődhet az állati kvíz!

állati kvíz

 

Indulhat a kvízjáték? Lássuk, ki a legügyesebb, ki fejti meg a legtöbb kérdést! Mókás kvízjáték az állatokról a legkisebbeknek! Vegyük elő az otthoni állatfigurákból a lehető legtöbb fajtát, és rendezzük őket csatasorba! A játék egyszerűbb változata már 1 éves kortól is játszható.

 

 

 

Korosztály: 

Lufi móka

lufi játék

 

4-5 hónapos kortól már egyre változatosabb látnivalókkal köthetjük le a babát. A szalagra felkötött színes lufikkal nagy sikert érhetünk el. A lufik színe, formája, mozgása érdekes élmény a baba számára. Ha úgy látjuk, unatkozik, nyűgös, érdemes bevetnünk a jól bevált lufikat.

 

 

 

Korosztály: 

Meglepetés játék doboz babáknak

Meglepetés doboz játék babáknak

 

A babák roppant kíváncsiak. Például egy olyan egyszerű tárgy, mint egy gombnyomásra nyitható dobozka (pl. nedves törlőkendőé), számukra nagyon izgalmas. Biztos mással is előfordult már, hogy a törlőkendős vagy zsepis doboz elől maradt, és mire a szülő visszatért a kis szemfüles az összes kendőt kicibálta bebőle. Készítsünk egy olyan meglepetés dobozt, melyből szabadon szedegethetők ki a meglepetés holmik.

Korosztály: 

Milyen játékot válasszunk újszülött kortól 2 éves korig?

Játékötletek 0-2 éves korig

 

Játékokból olyan hatalmas a kínálat, hogy úgy érezzük, elkél a segítség a szülőknek, nagyszülőknek, barátoknak a választást illetően. Összeállításunkkal segítünk tippeket adni, hogy újszülött kortól 2 éves korig milyen játékot érdemes beszerezni. Olyan játékokat szedtünk össze, amelyekkel nagy részben sokáig (akár több évig) is lehet játszani, és amelyek fejlesztik a gyerekek készségeit.

 

Korosztály: 

Óriás formakereső játék kicsiknek

Óriás formakereső fejlesztő játék

 

1-1,5 éves kortól már elkezdhetjük megismertetni a babának a különböző formákat. Mindet persze az ő "méretében", tempójában. Könnyedén készíthetünk egy óriási formaillesztő játékot, az otthon talált tárgyakból. A kicsi élvezettel fogja keresgélni, rakosgatni a formákat az óriás csomagolópapírra. Arra persze készüljünk fel, hogy a nagy papír elég hamar áldozatul fog esni a játéknak, vagy legalábbis teljesen összegyűrődik, de sebaj...:)

Korosztály: